Réges-régen, amikor még a nap a földdel összeért, sok rejtélyes és titokzatos dolog történt a világban. Számos ilyen titok máig feltáratlan maradt, ezek közül sok olyan van, ami elrejtett kincsek nyomába vezet. Az alábbi történet is ezt meséli el.

Történt egyszer egy messzi-messzi országban, hogy egy zseniális kalóz elrabolt egy hatalmas és értékes kincset a királytól. A király a hadseregét küldte utána, felfogadta a kor legokosabb embereit is, hogy nyomára akadjon a kincsnek, de legalábbis elfogja a tolvajt. Azonban minden próbálkozás hiábavalónak bizonyult, a tolvajt soha nem sikerült elfogni, és a kincset azóta sem találták meg, hiába keresték oly sokan.
Azonban még nincs veszve minden remény, ugyanis a kalóz úgy rendelkezett, hogy halála után azé legyen a kincs, aki méltó arra. Ezért összeállított egy rejtélyekből álló listát, és a kincset csak az lelheti meg, aki a tolvajhoz hasonló zseniális elmével bír.

Ha úgy gondoljátok, hogy a ti csapatotok okos, bátor és elszánt, akkor induljatok el megfejteni a rejtvényeket, és felkutatni a kincset!